sunnuntai 11. maaliskuuta 2007

Suklainen mansikkaherkkukakku


Aatu saavutti 3kk:n iän eilen, ja mikäpäs parempi tekosyy mulle tehä kakkua :) Halusin kokeilla tämmöstä suklaa-mansikka yhdistelmää, koska kuvittelisin tämän maistuvan hyvältä. Kokeilin tehä jonkinlaista shell-pusrotusta tähän kakkuun, meni mönkään.. harjoittelin ensin ja meni ihan suht ok, mutta kakun päälle sitte ei enää onnistunukkaan.. Tämmösiä niiden piti olla

Täytyy jatkaa harjoitusta :)

Pohjana on 4 munan suklaatäytekakkupohja (kaakaojauhetta pari-kolme rkl). Välissä on mansikkarahka:
2,5dl Flora Vispiä
1prk (200?g) maitorahkaa
n.2,5dl mansikoita (ois voinu laittaa enemmänki)
4 liivatelehteä
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan, rahka saa kuitenkin maistua raikkaalle, ei liian makealle.
Päällä on suklaakerma reunoilla, tavallinen kermavaahto "kannen" päällä ja taloussuklaarouhetta.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit, sekoita. Lisää liivate, sekoita. Lisää lopuksi mansikat viipaleina ja pyörittele lusikalla/nuolijalla tms. sekaisin. Jos mansikat on jäisiä, alkaa tämä rahka hyytyä melko nopeasti.
Muutamia vieraita kävi kakkua maistelemassa, kehuivat kyllä makua, joten uskallan suositella tämän kokeilemista muillekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti