torstai 15. maaliskuuta 2007

Vadelma-valkosuklaa kääretorttua (gluteeniton)


On tämäki, hirveenä tekee mieli leipoa kaikkea mihin ei ite saa etes koskea.. Nyt teki mieli jotain taas leipasta pikaisesti, ja hokasin että kääretorttua ei oo tullu tehtyä aikoihin. Se on niin nopea, helppo ja yleensä hyväkin tarjottava kahvipöytään ja voi säilyttää pakasteessa jos ei mee kaikki kerralla. Ja voihan siitä tehä vaikka pikaleivoksia pursottamalla kermavaahtoa päälle.

Koristeluun voi sitte panostaa oman mielenkiinnon/ajan mukaan. Näistä mun ei nyt niin hienoja tullu, mutta eiköhän ne nyt Aatun isovanhemmille vältä tällä kertaa :)

Kääretorttu on gluteeniton, tässä ohje:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
1,5dl maizenaa
1tl leivinjauhetta
Muna ja sokeri vaahdoksi, lisätään kuivat aineet. Paistetaan uunissa 225 astetta n. 5-7 min. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Annetan hiukan jäähtyä ennen täytteen levittämistä.

täyte:
pari desiä vadelmia (ei tarvi muusata)
2dl flora vispiä
n. 80g valkosuklaata
Kerma vaahdoksi, lisätään sulatettu valkosuklaa. Levitetään kääretorttupohjalle, ripotellaa päälle vadelmat ja kääritään rullalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti