tiistai 12. kesäkuuta 2007

Quiche Lorraine piiraset


Silloin kun Aatun äiti entisessä elämässä asui jonkin aikaa Ranskassa, tuli kaikenlaiset juusto-kinkkupiiraat yms tutuksi. Ranska on varmasti juusto-kinkkuyhdistelmän luvattu maa. Ja eipä siiinä, hyvinhän tuo maistuu :) Tää ohje on hyvin yksinkertainen mutta hyvä. Varsinkin kun tekee niinku minä eli ostaa piirakkataikinan valmiina :) Oon tehny myös aurajuustollisia versioita, erittäinkin hyvää  myös niin. Jos haluaa yhen ison piirakan, käyttää yhen valmiin taikinan ja puolittaa täytteen ohjeen.

n. 30kpl piirasia:
2pkt sunnuntain piirakkataikinaa
250g savukinkkusuikaleita
n.150-175g juustoraastetta
4munaa
4dl ruokakermaaa
mustapippuria
(yrttisuolaa)

Painele taikina vuokien/vuoan pohjalle ja laidoille. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan päälle. Paista 200 asteessa pikkupiirasia n25-30min, isoa piirasta vähä kauemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti