sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Aatun 1vee, part 2

Nyt on sitten juhlat vietetty :) Tänään vieraita kävi valtava määrä, enkä muistanu kuvata kakkuja "rauhassa", nappasin äkkiä kuvan juuri ennenkuin kakusta leikattiin ensimmäinen palanen. Voileipäkakku jäi kokonaan kuvaamatta. Tai siis oli kuvia joissa näky koko pöytä, mutta ei niistä paljo yksittäiset jutut erotu niin en viiti laittaa etes tänne.
Tässä täytekakku, alempi on 7 munan pohjasta, päällä 2 munan pohjasta tehty kakku. Täytteenä mansikka-banaani-kermavaahto. Kaikki kuvat syötäviä, palikat sokerimassaa, muuten päällä Flora vispi.

Täytyy sanoa että nyt on Aatun äiti vähän puhki.. messut ja synttärit takana, ja tänään päätin etten leivo viikkoon  mitään! Katsotaan kuinka käy.. ;)


torstai 6. joulukuuta 2007

Aatun 1vee, part 1

Tässä itsenäisyyspäivän ratoksi vietimme Aatun synttäreitä. Kauheen nopiaa on vuosi mennykki, huhhuh! Synttärit jatkuu sunnuntaina, lauantaina on ne messut ja huomenna paistelen kuivakakkuja sinne vielä.
Harmittaa kun Aatun synttäreihin en nyt millään jaksanu/ehtiny panostaa niin paljo ku oisin halunnu, mutta toisaalta eihän se ite näistä vielä mitään muista. Päädyin käyttään kertakäyttöastioita suuren vierasmäärän takia (muuten oisin saanu viettää päivän tiskarina).

Tarjolla oli täytekakkua, voileipäkakkua, jauhelihapasteijoita (ei kuvassa), vaahtiksia, suklaata.. suklaa-mansikkakääretorttua unohin tarjota (miten niin väsyny..?)..


Täytekakkua en jaksanu oikein miettiä loppuun, sen olin suunnitellu että teen noita vauvapalikoita, loppu tuli siinä kiireesti ku vieraita jo oli sisällä.
Voikkarissa on kaksi rullaa vierekkäin. Piti tehä vielä toinenki, mutta en jaksanu enää kuvata ku oli melkeinpä identtinen tähän..
Aatulle tein oman pikkukakun, joka on munaton, maidoton, luontaisesti gluteeniton, soijaton jne.

Pohjaan löysin tosi hyvän ohjeen Allergialiemestä, kirjoitan sen vielä myöhemmin tähän.
Täytteenä on Gogreen vispiä ja kunigatarsosetta sekaisin. Päällä Gogreen vispi ja syötäviä kuvia, jotka laitoin kiireesti vaan tuohon eikä ehtineet oikein asettua. Niin, ite päivänsankarihan ei tästä sitten perustanu, veti vaan tyytyväisenä koko päivän maissinaksuja naamaan :) Äitille kakkua siis :)

keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Pipariurakka.. valmista?

No niin, alkaa olla muutamia pakkauksia vaille valmista tämä urakka. Ja työtähän piisas, tässä koko katras:

Piparipurkit, yhteensä 12kpl, sisällä suklaata



Piparituikkukupit, yhteensä 9 kpl, sis. tuikun:


Neliön mallisiin tein noihin reikiin "lasit" kondiittorin sokerilla, oli tosi sievän näkönen ku kokeilin tuikkua polttaa

Tässä näkyy mitne rei'istä heijastuu kuvio seinään

Kirkot, yhteensä 8kpl, vähä erimallisia:

Kirkkoihin tein myös ikkunat kondiittorin sokerilla ja lisäsin pearl dustia, tuli ihanan kuurasen näköset. Koitan ottaa vielä siitä kuvan ja lisätä myöhemmin

Piparimökit, 3kpl:



Näissä on irrotettava katto ja sisällä suklaata. Saa syödä suklaat hajottamatta mökkiä  :)

Piparireet, 6kpl. Kyydissä ite valettuja suklaita; lahjapaketteja ja kuusi:



Korit, 5kpl:


Piparijunat, 2kpl:


Yksivaunuinen juna


Kaksivaunuinen juna
Näissä myös irrotettava katto ja karkit kyydissä :)

Että tämmösten parissa on illat mukavasti vierähtäny yön tunnneille asti. Suunnitelmat oli vieläki suuremmat, mutta ajalliset resurssit osottautu yllättävän rajallisiksi ja paljon sai karsia pois.

Niin ja nämähän menee siis myytäväksi la 8.12. klo 10-17 Oulussa MLL:n Naisten joulumessuille, tervetuloa ostoksille! :)