perjantai 4. lokakuuta 2013

Banoffee

Entuudestaan tuttu naminaminami-herkku kertauksen vuoksi :)
Banoffee
1 tlk kondensoitua maitoa
1pkt suklaakauradigestivejä
75g sulatettua rasvaa
2-3 banaania
2-2,5dl kermaa, esim 1prk (2,5dl) Flora Kuohua
kaakaojauhetta

Keitä kondensoitu maito avaamattomassa tölkissään kattilassa noin 2,5 tuntia. Veden tulee kiehua hiljalleen (eli ei tarvi olla täysillä levy) ja purkin olla veden peitossa koko ajan. Anna jäähtyä sen aikaa, että voit tölkin ottaa käteen ilman että kädet palaa :)
Pingota noin 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, laita reunoille reunakalvot tai tee leivinpaperista. Murskaa keksit paksussa pakastepussissa ja lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita tasaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Avaa maitotölkki varovasti, kaada toffee keksipohjan päälle, levitä ja tasoittele tarpeen mukaan. Pilko toffeen päälle 1-2 banaania (1 isoiso tai 2 pientä). Levitä tai pursota päälle vaahdotettu kerma, koristele banaaniviipaleilla ja kaakaojauheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti