maanantai 4. marraskuuta 2013

Muumion lakuylläri-kuppikakut / Lemon-Liquorice Cupcakes



Halloween-juhlien kuppikakkujen kanssa pähkäilin vaihtoehtojen kanssa. Olisi tehnyt mieli tehdä niin monenlaisia, että oli vaikea taas kerran valita :) Muumioihin sitten päädyin tällä kertaa hämähäkkien, luurankojen tai aivojen sijaan. Muumio-kuppikakkut ovat sitruunaisia ja kätkevät sisäänsä lakritsaisen yllätyksen ;) Sitruunamuffinssien ohje ilman lakritsitäytettä löytyy Ullan uudesta Suomen lasten leivontakirjasta (Huom, kirjan ohjeessa sitruunan kuorta on sekä muffinsseissa että kuorrutteessa, mutta taikinaan sitä ei käsketä lisätä vaan raastetaan odottamaan kuorrutteen tekoa. Minä laitoin raasteen taikinaan ja jätin pois kuorrutteesta kokonaan.) Täyte kannattaa tehdä jäähtymään hyvissä ajoin ennen muffinssien paistoa, vaikka jo edellisenä iltana.

Muumion lakuylläri-kuppikakut (12kpl)
3 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan puristettu mehu
1oog margariinia (käytin 1dl  juoksevaa margariinia)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen sitruunamehun kanssa (ja sitruunankuori jos haluat mielummin laittaa sen taikinan joukkoon). Sekoita lopuksi varovasti joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Lakutäyte:
2 dl kuohukermaa
1pss Hopea Toffee karkkeja

Kuorrutus:
150g voita
6dl tomusokeria (minä laitoin vain 5dl ja oli mielestäni tarpeeksi)
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu (en laittanut ihan kaikkea)
1/2 sitruunan raastettu kuori (en laittanut kuorta ollenkaan kuorrutteeseen)
200g maustamatona Philadelphia tuorejuustoa

Laita kerma ja karkit kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet kokonaan. Anna jäähtyä täysin kylmäksi. Kun seos on kylmä, vaahdota sähkövatkaimella kuten kermavaahto. Tee muffinsseihin kolo lusikalla tai muffinssiporalla ja laita täytettä (lusikalla, pursottamalla jne.) muffinssin pintaan asti.  Valmista kuorrutus vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Lisää vaniljasokeri ja sitruunan mehu (ja kuori jos käytät). Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Muumioiden pursotukseen käytin isohkoa koripunostyllaa väärinpäin, niin että jälki on sileää. Silmät tein sokerimassasta. Otin tyllan isolla aukolla ensin keltaisesta ja vihreästä isommat ympyrät, sitten pienipäisellä pyöreällä tyllalla mustasta pienet ympyrät. Kiinnitin toisiinsa elintarvikeliimalla. 



1 kommentti:

  1. Ovatpas veikeitä! Olisivat varmasti minunkin makuuni, kun on lakutäyte.

    VastaaPoista